חג שמח אשמח לעזרה בהוכחה של אי השוויון הנ"ל:
האם ניתן לפתור באינדוקציה? ניסיתי להניח עבור n ולהראות עבור n+1, אבל זה ממש מסתבך לי ואני לא מצליח.
אם קיימת דרך יותר ידידותית למשתמש אשמח לשמוע. תודה רבה.
חג שמח אשמח לעזרה בהוכחה של אי השוויון הנ"ל:
האם ניתן לפתור באינדוקציה? ניסיתי להניח עבור n ולהראות עבור n+1, אבל זה ממש מסתבך לי ואני לא מצליח.
אם קיימת דרך יותר ידידותית למשתמש אשמח לשמוע. תודה רבה.
הדרך הכי פשוטה להוכיח את הזהות היא להשתמש באי-שוויון הממוצעים. אי שוויון הממוצעים הוא אי-שוויון מפורסם הקושר בין הממוצע החשבוני והממוצע ההנדסי של סדרה סופית של מספרים. ע"פ אי שוויון הממוצעים, לכל קבוצה a_1,\dots,a_n של מספרים ממשיים חיוביים מתקיים:
מתוך אי-שויוון זה ניתן לקבל את הזהות \sqrt[n+1]{ab^n}<\frac{a+nb}{n+1} שנובעת מאי שוויון הממוצעים. נציב a=1,b=1+\frac{1}{n} ונקבל:
סה"כ נקבל:
כנדרש.
הפתרון של @Zeta פשוט באופן מדהים אבל אציע כאן דרך נוספת בעזרת אי-שויון ברנולי. במקרה ואתה צריך, באחד הפוסטים הקודמים קיימת הוכחה לאי-השוויון: הוכחת אי-שוויון ברנולי.
קודם כל, נשים לב כי מתקיים:
כעת, ע"פ אי-שוויון ברנולי נקבל:
נחבר הכל ביחד ונקבל:
סה"כ נקבל:
כנדרש.
מאחר ויש שימוש בתגית “חדוא”, אציע כאן פתרון מהחשבון האינפיניטסימלי. אתה יכול להגדיר את הפונקציה f(x)=\left(1+\frac{1}{x}\right)^x ולהראות כי לכל x>0 היא מונוטונית עולה.
נגזור את הפונקציה כך שנקבל:
נוכיח כי לכל x>0, הנגזרת f'(x) היא חיובית ומכך תקבל כי הפונקציה f מונוטונית עולה, כלומר לכל x<y מתקיים f(x)<f(y). בפרט זה מתקיים עבור n<n+1 ומכך תקבל את הזהות המבוקשת.
לכל x\neq 0 מתקיים \left(1+\frac{1}{x}\right)^{x} > 0 וגם \left(\ln\left(1+\frac{1}{x}\right) -\frac{1}{x+1}\right) > 0. לכן הנגזרת היא רציפה וחיובית לכל (-\infty, 0) \cup (0, \infty). לפיכך נובע:
הפתרונות האחרים מעולים אבל אם אתה צריך להוכיח באינדוקציה, הפתרון מסתבך ואתה תצטרך להשתמש בבינום של ניוטון:
נוכיח באינדוקציה כי לכל n\in\mathbb{N} מתקיים:
בסיס האינדוקציה: עבור n=1 מתקיים:
הנחת האינדוקציה: נניח את נכונות הטענה עבור n\in\mathbb{N}, כלומר נניח כי מתקיים:
צעד האינדוקציה: נוכיח את נכונות הטענה עבור n+1, כלומר נראה כי מתקיים:
נסמן: a_n=\left(1+\frac{1}{n}\right)^{n}. ע"פ הבינום של ניוטון מתקיים:
נפתח סוגריים ונקבל:
כעת נעשה זאת עבור a_{n+1}, כך שנקבל:
הוכחנו a_n<a_{n+1} עבור צעד האינדוקציה.
שים לב כי לא השתמשנו בהנחת האינדוקציה בשום שלב בהוכחה.
מקווה שמובן, בהצלחה